Iuliu Maniu

Om politic român, deputat român de Transilvania în Dieta de la Budapesta, de mai multe ori prim-ministru al României, președinte al Partidului Național-Țărănesc, deținut politic ar regimului bolşevic de teroare, decedat în închisoarea Sighet. A fost membru de onoare al Academiei Române.

 

Corneliu Coposu

Om politic român, lider al opoziției din România postcomunistă. Absolvent de drept și ziarist, om de încredere al liderului național-țărănist Iuliu Maniu, Corneliu Coposu a fost membru al Partidului Național Țărănesc până la interzicerea acestuia după ocupaţia bolşevică în 1947, iar ulterior a fost deținut politic în condiții foarte aspre timp de 17 ani, în faza stalinistă a regimului comunist din România.

După Revoluția din 1989 a reîntemeiat oficial PNȚ sub numele de Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat și a fost președinte al PNȚCD-ului între 1990 și 1995. În această calitate, a fondat Convenția Democrată Română, al cărei prim președinte a fost. Corneliu Coposu a fost ales senator în Parlamentul României în 1992.

 

Ion Ratiu

Om politic român, reprezentant al Partidului Național Țărănesc. Membru de seamă al Familiei Rațiu de Nagylak (Noșlac), din Turda. Între 1940 și 1990 a locuit în Regatul Unit, unde a înființat și finanțat Fundația Rațiu. De asemenea, a fondat Uniunea Mondială a Românilor Liberi.

După repatriere, în ianuarie 1990, a ajutat la refacerea PNȚ alături de Corneliu Coposu, devenind vicepreședinte al PNȚCD. A candidat la funcția de președinte al României la alegerile din 1990. A fost ales deputat de 3 ori din partea PNȚCD. Fondator al ziarului Cotidianul.